Trening o projekt menadžmentu za mlade liderice

Trening za mlade liderice

Trening za mlade liderice

U okviru projekta „Ženski edukativni centar“ finansijski podržanog od švedske Fondacije Kvinna till Kvinna, Udruženje „HO HORIZONTI“ Tuzla i Udruženje „Forum žena“ Bratunac su organizovali trening na temu „Projekt menadžment“ sa ciljem osnaživanja kapaciteta mladih liderica.

Trening, koji je održan u Hotelu „Horizont“ Baška Voda od 22.-25. avgusta 2013. godine su vodile trenerice Elvira Živanović iz Tuzle i Milena Nikolić iz Srebrenice.  Učesnice treninga su bile 12 mladih žena i djevojaka iz Tuzle, Bratunca i Srebrenice koje su već uključene u aktivnosti ovih organizacija i koje dijele interes za učenje o liderstvu, te su motivirane da djeluju zajednički i tako načine promjene u svojim lokalnim zajednicama.

Pored usvajanja znanja i vještina iz oblasti projekt menadžmenta, učesnice su upoznate sa ključnim fazama definisanja i upravljanja projektom, koracima, metodama i pristupu u procesu vođenja i monitoringa, te evaluacije i izvještavanja po projektu. Učesnice su također imale zadatak da definišu realističan, mjerljiv i indikativan plan koristeći matricu logičkog radnog okvira.

„Ovo je jedna od najkorisnijih radionica na kojima sam učestvovala“, „Praktična izrada projekta je najbolji način da se usvoje nova znanja“, „Sadržaj radionice je bio odlično koncipiran jer smo učili na živom primjeru“, su samo neki od utisaka učesnica treninga.