Novosti

Hasmira Malić i Emka Rabold Požegić učesnice radionice “Izrada akcionih zagovaračkih planova”

Udruženje “HO Horizonti” je uspješno realizovalo trodnevnu radionicu “Izrada akcionih zagovaračkih planova”, uz podršku Heinrich Böll Stiftung. Ova radionica je bila namijenjena članicama neformalnih ženskih lobi grupa s područja Tuzlanskog kantona.

Projekat “Neformalne ženske lobi grupe – Aktivizmom do ravnopravnosti u lokalnoj zajednici” ima za cilj unapređenje položaja žena i djevojaka na lokalnom i kantonalnom nivou, pružajući im priliku da postanu aktivne zagovornice svojih prava.

Na radionici učesnice iz Kalesije su Hasmira Malić, predsjednica Udruženja “Snaga nezavisne žene” i Emka Rabold Požegić.

U narednom periodu počinjemo sa niz aktivnosti koje će doprinijeti boljoj poziciji žena u našoj općini, poručile su Malić i Rabold Požegić.

Nakon završetka radionice, učesnice su dobile priliku da primijene stečena znanja i vještine u praksi, koristeći ih kao osnovu za izradu konkretnih akcionih zagovaračkih planova. Ovi planovi će im omogućiti da fokusirano i strategijski djeluju kako bi postigle pozitivne promjene u svojim lokalnim zajednicama.

Poseban naglasak u ovim aktivnostima stavljen je na razmjenu iskustava i umrežavanje među učesnicama. Učesnice su imale priliku da se povežu, podijele svoja iskustva i izazove s kojima se suočavaju u svom radu, te da pruže podršku jedna drugoj. Ova međusobna podrška i jačanje veza među ženama su ključni elementi u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i dugoročnog uticaja na društvene promjene.

“Nastavit ćemo raditi zajedno s ciljem stvaranja inkluzivnog društva u kojem se ženski glasovi čuju i poštuju i vjerujemo da će se postićiz načajan napredak u ostvarivanju ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u Tuzlanskom kantonu”, poručuju iz “HO Horizonti”.

NEON TV/RTV Lukavac